KAAN Architecten

Powered by EGM coördineert en managet BIM voor KAAN

Powered by EGM is door KAAN Architecten opnieuw benaderd voor het leveren van BIM coördinatie en BIM Management bij twee van haar toonaangevende projecten.

Powered by EGM als BIM partner

In navolging van de succesvolle BIM ondersteuning voor KAAN Architecten bij het ontwerp van de uitbreiding, renovatie en nieuwbouw van de TNO testfaciliteiten in Ypenburg en bij het gebouw van de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag, dat als eerste project in Nederland voldoet aan de RVB BIM norm, is Powered by EGM door KAAN Architecten opnieuw benaderd voor het leveren van BIM coördinatie en BIM Management bij twee van haar toonaangevende projecten.

 

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het consortium NACH (New Amsterdam Court House) geselecteerd om de nieuwbouw van rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg te realiseren. Het project omvat het ontwerp, de bouw, financiering en exploitatie voor een periode van dertig jaar. Het nieuwe complex voor de rechtbank wordt gerealiseerd aan de Zuid-as, nabij het huidige onderkomen. Powered by EGM sluit als BIM partner bij het projectteam aan en verzorgt de BIM coördinatie.

The collaboration between KAAN Architecten and EGM is insightful and productive, we reached a successful teamwork and organic synergy throughout the architectural design process

BIM management en coördinatie

KAAN Architecten heeft ook de opdracht voor de renovatie en uitbreiding van Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn. De renovatie betreft de vervanging van de technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met dit groot onderhoud wordt het museum ondergronds uitgebreid. Hiervoor doet Powered by EGM zowel het BIM management als de BIM coördinatie.

 

Een goed BIM begint bij kennis over alle eisen die eraan gesteld worden. Dat is niet eenvoudig, want in een BIM komen zeer veel disciplines bij elkaar, zoals architectuur, constructie en installatieadvies. Onze jarenlange ervaring met BIM heeft ons diepgaande kennis opgeleverd over elke discipline. Die kennis zetten wij in bij de renovatie en uitbreiding van Museum Paleis het Loo en de nieuwbouw van rechtbank Amsterdam. 

De rol van de BIM manager

Onze BIM manager is de spil in het ontwerp en de engineeringsfase. Nadat onze BIM manager in samenspraak met de opdrachtgever het BIM uitvoeringsplan heeft opgesteld, zorgt hij ervoor dat het model in basis goed opgesteld wordt en voldoet aan alle eisen. Hij is de regisseur die met een helikopterview het hele proces overziet en optimaal laat verlopen. De BIM Manager stuurt de BIM coördinatoren van de verschillende disciplines aan, controleert steekproefsgewijs of er volgens het BIM uitvoeringsplan gewerkt wordt en zorgt er als onafhankelijk adviseur voor dat er een integraal, goed werkend BIM tot stand komt.

De rol van de BIM coördinator

Onze BIM coördinator zorgt voor het bewaken van het model binnen zijn eigen discipline. Hij verzorgt de tussentijdse controles van het model met onder meer periodieke clash controles en afstemming met de coördinatoren van de overige disciplines. Ook neemt hij deel aan BIM coördinatiesessies, is hij de back-up binnen de eigen discipline en ondersteunt hij bij de PvE validatie. Zo werken wij vanuit het oogpunt van onze klant aan een gegarandeerd goede samenwerking, Powered by EGM.

 

Beeld (c) KAAN Architecten