BIM samenwerking met Ballast Nedam

'Wij zien bij Powered by EGM het enthousiasme en de betrokkenheid'

Joris van Woudenberg - BIM Specialist, Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling Speciale Projecten - over de samenwerking met Powered by EGM en het belang van BIM als centraal objectgericht informatie- en communicatieplatform.

Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling Speciale Projecten werkt al een aantal jaren in verschillende projecten samen met EGM. De laatste jaren is een goede samenwerking op BIM gebied opgebouwd. Je kunt zeggen dat we elkaar hierin aanvullen en stimuleren. De projecten die we samen met EGM realiseren zijn met name ziekenhuizen en justitiële inrichtingen. Zo werken we op dit moment samen aan de nieuwbouwprojecten PPS PI Zaanstad en het Hospital Nobo Otrobanda in Curaçao.

 

De bouwsector zit op dit moment midden in een transitie. Met zijn allen hebben we de mond vol van innovatie en duurzaamheid. BIM is momenteel de grote structurele verandering die het resultaat is van op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen in het bouwproces.

 

De visie van Ballast Nedam is dat BIM het centrale objectgerichte informatie- en communicatieplatform in onze projecten gaat vormen. De invoering van BIM ondersteunt onze processen en projectbeheersing en leidt tot efficiëntieverbetering, faalkostenreductie en procesoptimalisatie.

Wij zien bij EGM het enthousiasme en de betrokkenheid. En ook een ondernemend karakter en aanpassingsvermogen. Altijd zijn ze op zoek naar de gezamenlijke beste oplossing.

We merken dat EGM grote stappen heeft gemaakt in het opzetten van bouwkundige 3D modellen met de per fase benodigde informatie. Kortom we weten inmiddels van elkaar wanneer we welke informatie op welke manier uit het 3D model willen kunnen genereren.

EGM begrijpt het gezamenlijk belang van een kwalitatief goed 3D model waarin de data consistent is opgezet. We streven samen naar deze kwaliteit zodat we onze gestelde doelstellingen, de integrale ontwerp(afstemmings)validatie- en verificatie, passingscontrole/clashdetectie, genereren van hoeveelheden, koppelingen met planning en het beheer & onderhoud, ook daadwerkelijk halen. 

 

Bij EGM werken goede, flexibele mensen welke gespitst zijn op het leveren van kwaliteit.