Wereldexpo 1967 virtueel te bezoeken

Het paviljoen van EGM architecten voor de Wereldtentoonstelling is opnieuw te bezoeken

Wout Eijkelenboom van EGM architecten ontwierp het Nederlands Paviljoen voor de Wereldtentoonstelling Montreal in 1967. Het Paviljoen is al lang geleden gesloopt, maar vanaf nu virtueel te bekijken via smartphone, tablet of computer. Dit wordt getoond tijdens de opening van de tentoonstelling 'Innovation at World Expo' in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam op zaterdag 25 april 2015.

Exclusieve 3D ervaring

Powered by EGM staat met een VR-werkstation tijdens de opening op de expositie. Bezoekers krijgen exclusief de gelegenheid om virtueel door het BIM (Bouw Informatie Model) van het Paviljoen wandelen en rond te kijken met een Oculus Rift: een VR-bril met een stereoscopisch gezichtsveld.

 

Powered by EGM biedt deze techniek - van tekenen, modelleren en visualiseren - normaal gesproken aan opdrachtgevers als dienst bij het ontwerpen of aanpassen van gebouwde omgevingen.

 

De BIM-modelleurs van Powered by EGM maakten met het programma Revit op basis van de historische tekeningen een driedimensionaal computermodel. De BIM Visualisatie omvat niet alleen het gebouw, de constructie en het interieur. Er is zelfs een carillon gemodelleerd, precies zoals dat in 1967 door de carillonbouwer in werkelijkheid is gemaakt.

Tentoonstelling ' Innovation at the World Expo'

Op 1 mei 2015 opent in Milaan de 34e Wereldtentoonstelling. Naar aanleiding daarvan is de tentoonstelling 'Innovation at World Expo' een van de onderdelen waarmee Het Nieuwe Instituut aandacht geeft aan het fenomeen Wereldtentoonstellingen. Maar liefst 14 Nederlandse deelnames zijn terug te zien door middel van digitale presentaties, maquettes, een molen, een carillon en meer.

 

'Innovation at the World Expo' is van 26 april tot en met 23 augustus 2015 te bezoeken.