Virtual Reality met Oculus + Leap Motion

Powered by EGM heeft zijn kennis ingezet om een bestaand BIM-model naar VR te tillen

Powered by EGM heeft Mei architects and planners ondersteund in bouwtechniek en REVIT-modelleerwerk voor een consistent BIM. Hiervoor zijn medewerkers van Powered by EGM betrokken. Zij hebben vanaf de bouwvoorbereidingsfase deel uitgemaakt van het technisch ontwerpteam bij Mei architects and planners te Rotterdam.

 

Powered by EGM heeft het BIM-model verbonden met  de mogelijkheden van de Virtual Reality omgeving. De kennis van software als Unity maakt het mogelijk het BIM-model op een totaal andere manier te bekijken, letterlijk wel te verstaan (Oculus Rift & Cardboard) door middel van onder andere Apps.

Een geweldige ervaring voor potentiële kopers

Oculus Rift

De Oculus is een van de eerste commercieel verkrijgbare VR brillen. De bril registreert de locatie van de deelnemer, deze locatie wordt vertaald naar het VR model, waardoor je het gevoel krijgt onderdeel te zijn van de door de computer gegenereerde wereld. Dit geeft een geweldige ervaring en is totaal anders dan het plaatje op papier of op een scherm. Je kunt diepte zien en kijken waar je wilt. In het geval van een BIM model kun je rondlopen of zelfs interactief zijn met in het virtual reality model!

Leap Motion

Navigatie binnen VR is niet altijd eenvoudig. Door het dragen van de bril kun je het toetsenbord niet meer zien en ook niet goed bedienen . Door gebruik te maken van een game controller wordt navigeren eenvoudiger, maar dit is nog steeds niet optimaal. De Leap Motion-controller zorgt ervoor dat je in de VR omgeving voor navigatie en interactie gebruik kunt maken van je eigen handen. Door in de VR omgeving interactieve elementen te plaatsen kan men op een natuurlijke wijze navigeren of elementen gebruiken binnen de VR wereld.

Powered by EGM

Door de Oculus te combineren met de Leap Motion heeft Powered by EGM een product weggezet dat eenvoudig te bedienen is door iedereen. De 360 graden VR-beelden geven een prachtig beeld van het Fenix I project. Zowel toekomstige bewoners als potentiele kopers krijgen een geweldige ervaring en een goede indruk van het gebouw. De game-achtige manier van door het model bewegen, maakt het tevens mogelijk diverse analyses erop los te laten zoals way-finding, daglichtbeleving en zichtlijnen.

 

Powered by EGM heeft zijn kennis bij dit project ingezet om het bestaande BIM model van Mei architecten naar ”the next level” te tillen.

Ook interesse in Virtual Reality bij uw BIM project? Neem dan contact met ons op.