BIM verbindt PbE en Mei architects

Een presentatie over succesvolle samenwerking in BIM-diensten voor architecten

Op woensdag 11 november jl. organiseerde Powered by EGM een lunchlezing samen met Mei architecten over het project Fenixlofts. Robert Winkel, Robert Platje (Mei architecten) & Johan van Es (Powered by EGM) namen een zeer goed gevulde tribune met collega’s van beide bureaus mee in het ontstaan/ontwerp en de ontwikkeling van het BIM-model.

Veelzijdig ontwerp

Robert Winkel benadrukte in een indrukwekkende reeks aan slides de status van ‘loftkoning’ te hebben verworven door geslaagde metamorfoses van enkele pakhuizen, van het Kaaspakhuis in Gouda tot de transformatie van de Fenixloods. Met veel respect voor de bestaande loods is het ontwerp zeer veelzijdig, spectaculaire lofts zijn ontstaan mede door nauwe betrokkenheid van de kopers, die van meet af aan hun wensen konden aangeven.

Samensmelting van culturen

In een enthousiast betoog van Robert Platje werd de meerwaarde van Powered by EGM als BIM-partner bij een complexe opdracht als de Fenix aangehaald. De BIM-kennis en ogenschijnlijk moeiteloze adoptie van de Powered by EGM-ers door de MEI-familie werd wederzijds als zeer prettig ervaren. Daarnaast werd aangehaald dat de snelle mogelijkheid van schakelen bij Powered by EGM, zowel in BIM-kennis (verschillende skills in soorten modelleurs, maar ook de mogelijkheid tot BIM-Coördinatie & -Management) als FTE’s een absolute meerwaarde is.

De mogelijkheden van BIM en VR

Powered by EGM toonde aan het eind nog als teaser de mogelijkheden van het BIM-model gelieerd aan de Virtual Reality omgeving. De kennis van software als Unity maakt het mogelijk het BIM-model op een totaal andere manier te bekijken, letterlijk wel te verstaan (Oculus Rift & Cardboard) door middel van onder andere Apps. Niet alleen een leuke toegevoegde waarde voor de betrokken partijen zelf, maar ook voor de kopers kan het verhelderend werken de (te kopen) omgeving letterlijk te ervaren in plaats van een platte 2d-tekening.

 

De game-achtige manier van door het model te bewegen maakt het tevens mogelijk diverse analyses erop los te laten zoals way-finding, daglichtbeleving en zichtlijnen.

 

BIM verbindt

Wie een aantal jaren geleden zou hebben gezegd dat architectenbureaus elkaars partner zouden zijn in projecten had dit niet geloofd, maar de wereld van BIM zorgt voor een naadloze verbinding, waarin we op projectbasis elkaars kwaliteiten optimaal kunnen versmelten. Powered by EGM en Mei architecten hebben bewezen dat BIM verbindt!

 

Wilt u weten wat samenwerking in BIM voor u kan betekenen? Of ook Powered by EGM als gastspreker op uw evenement? Neem contact op voor de mogelijkheden