Visualiseren

Maak weloverwogen ontwerpkeuzes door gebruik te maken van BIM visualisaties

Bouwkundige 2D-tekeningen geven maar beperkt inzicht in het ontwerp van een gebouw. Plattegronden, gevels en doorsneden staan los van elkaar, waardoor het vaak lastig is om ruimtelijke verbindingen te leggen. Om iedereen een goed beeld te geven van een ontwerp zijn 3D-visualisaties een uitkomst. Dit kan in de vorm van stilstaande beelden, 360-graden views, animaties, Augmented Reality of Virtual Reality.

Door gebruik te maken van Augmented Reality (AR) kunnen we aan een plattegrond nog meer informatie toevoegen, waardoor de eindgebruiker een veel beter inzicht in de ruimte krijgt dan met een plattegrond voor zich.

 

Met Virtual Reality (VR) kunnen we een 3D-BIM-model visualiseren en door een eindgebruiker zelf laten ontdekken. Met een VR-bril kunt u door een gebouw ‘lopen’ nog voor het gerealiseerd is, en de keuzes die u binnen het ontwerp maakt direct ervaren. Ook kan de data die het BIM in zich heeft hiermee tastbaar worden gemaakt.

 

Daarnaast zetten we bij Powered by EGM het 3D-model ook in om inzicht te krijgen in de technische aspecten van het ontwerp, zoals schaduwwerking, lichtinval en bereikbaarheid. Ook is het mogelijk virtuele mock-ups te maken om bijvoorbeeld bezoekersstromen te onderzoeken, zichtlijnen in beeld te brengen, of een draaicurve te toetsen.