Onderhoudsplan voor de langere termijn

Voeg data toe aan het BIM voor de uitwerking van een meerjaren-onderhoudsplan (MJOP)

Door consistent data toe te voegen aan het BIM  kan Powered by EGM het model ook toepassen bij de uitwerking van een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP).

Met de combinatie van BIM en MJOP heeft u tijdens het ontwerpen al inzicht in wat de onderhoudskosten nu en over 30 jaar zullen zijn. Dit levert grote voordelen op, die zich in tijd en geld terugverdienen. Door BIM en het MJOP aan elkaar te koppelen kan informatie uit het BIM efficiënt worden hergebruikt.

 

Eenmaal in gebruik kunt u het BIM model gebruiken om het onderhoud te monitoren en inzicht te krijgen in de kosten van het onderhoud. Het Meerjaren Onderhoudsplan geeft inzicht in hetgeen nodig is om de conditie van uw gebouw constant te houden.

 

Ook na oplevering van een gebouw kan informatie aan het BIM worden toegevoegd. Hierdoor wordt bijvoorbeeld zichtbaar of deze nieuwe informatie invloed heeft op de Meerjaren Onderhoudsplanning. Zo heeft u als gebouweigenaar of beheerder altijd de beschikking over de ‘real time’ gegevens voor onderhoud en schoonmaak.