Hoogtepunt in bouw FENIX

22 meter hoge liftkern staat, opbouw Tornado kan van start

Fenixloods II op Katendrecht (Rotterdam) krijgt een nieuwe bestemming met het Landverhuizersmuseum en vele culturele partijen. Op initiatief van Stichting Droom en Daad komt hier vanaf 2024 een bruisend stukje stad opnieuw tot leven.

 

EGM werkt al een aantal jaar aan dit schitterende project dat op 16 februari 2022 een hoogtepunt beleefde met de plaatsing van de 22 meter hoge liftkern. Die vormt de basis van het toekomstige uitzichtplatform van FENIX. Nu de kern staat, start de opbouw van daaromheen draaiende Tornado. De dubbele gedraaide trap die uitmondt op het uitzichtplatform (ontworpen door MAD Architects) biedt straks een spectaculair zicht over de Maas.

 

Het initiële ontwerp van MAD is door EGM doorontworpen waarbij de liftkern en alle detailleringen zijn gemaakt van de dubbel gekromde stalen vlakken, de aansluitingen op het monument en de integratie met de nieuwbouw. Een uitdagende klus die juist daarom perfect bij ons past. Daarnaast ondersteund EGM Stichting Droom en Daad met ontwerp van het museum. FENIX is een prestigieus project dat de migratie van ruim drie miljoen landverhuizers vanaf deze plek in het museum centraal stelt. In FENIX Museum wordt die geschiedenis, en hoe die verbonden is aan nu en aan de stad Rotterdam verteld.

 

Foto's: Sylvana Lansu & Frank Hanswijk